diumenge, 23 d’octubre del 2011

Accident motociclista i un nou segrest

Voldria comentar la mort d'accident del pilot italià Marco Simoncelli, en les paraules d'un altre pilot, en Dani Pedrosa: "a vegades ens oblidem de la perillositat d'aquest esport". La millora tècnica de les motos i de preparació dels pilots, fa que cada vegada hi hagi més emoció a les carreres, però també s'intensifica el risc, i només quan passen accidents mortals com el d'avui, ens adonem que estem forçant molt la màquina.
Simoncelli havia provocat diferents accidents a altres pilots, que l'havien acusat de ser un inconscient i un perill per a tothom. Potser per això no ens ha vingut tan de nou que fos ell precisament qui tingués aquest greu accident que li ha costat la vida. Això no vol dir que no lamentem els fets i que desitjaríem haver-ho somiat i que Marco Simoncelli pogués continuar competint en l'esport que tan li agradava.
La segona notícia que vull esmentar és la del segrest de cooperants al campament sahrauí de Tindouf, a Algèria. Tal com ens arriba la notícia, es tracta d'un segrest planejat i amb la intencionalitat d'emportar-se ciutadans europeus, probablement per obtenir-ne una recompensa econòmica. Es tracta de dues persones espanyoles i una italiana. La reiteració d'aquests episodis farà replantejar l'actuació de moviments voluntaris a països del nord d'Àfrica.
Desconec si existien amenaces, però tots coneixem persones que han visitat Tindouf, per la seva vinculació al moviment sahrauí, o bé per haver acollit nens i nenes sahrauís durant els estius. Recordo que la família de l'Ahmed ens hi va convidar. Potser per això ens crida més l'atenció. Aquest nou segrest es ve a sumar al del camp de refugiats kenyà, i que encara no s'ha pogut resoldre.