dijous, 15 de setembre del 2011

Un entrenador de futbol mal conseller

Sabeu qui és en Juan Eduardo Esnáider? jo no ho sabia fins avui, i molt probablement no serà cap gran personatge digne de reconeixements, a no ser que el temps el faci canviar. El senyor Esnáider és l'entrenador de futbol del Saragossa B. Coneixeu a Ramiro Mayor? és un defensa del mateix equip. Un jove que no s'ha pogut presentar a les proves de Selectivitat, perquè no li ha autoritzat el seu entrenador.
D'entrada sap greu i penses si era tan complicat que el noi assistís a les proves, però quan llegeixes el raonament de l'entrenador, quedes de pedra. El senyor Esnáider li ha dit que l'estudi era incompatible amb el futbol, i ha afegit, aconsellant... "El què has de fer quan acabis d'entrenar és descansar, no estudiar".
Amb aquest nivell i manera de pensar de l'entrenador, difícilment poden sortir grans persones, i per tant, tampoc grans jugadors. Els estudis no ho són tot, però la ignorància tanca moltes portes, encara que de jove hagis estat un bon esportista. Creure que entrenant i jugant a futbol n'hi ha prou per formar persones, és un greu error, de conseqüències desastroses per al jove a qui se li presenta un futur amb dificultats.
Són pocs els cracs i molts els ignorants. El senyor Esnáider no és un bon conseller i la directiva del Saragossa ho hauria de tenir en compte i plantejar si no li interessa canviar d'entrenador, per poder assegurar millors persones i, en conseqüència, millors futbolistes.