dilluns, 26 de setembre del 2011

Dos exemples de mala gestió

Diuen que de l'arbre caigut tothom en fan estelles. És una realitat molt viva en política, i el Tripartit ho ha patit de manera especial. Penso que no tot ha estat culpa de la mala gestió de l'anterior govern, sinó que la crisi no els va fer justícia i en varen pagar els plats trencats.
Tot i així, si alguna gestió es mereix el suspens més espatarrant, és la conselleria de Medi Ambient i Habitatge. Concretament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i ADIGSA, han actuat de la pitjor manera possible, implicant en la mala gestió a ajuntaments i consells comarcals.
La gestió de les rieres del Maresme ha estat un escàndol. L'ACA només s'ha dedicat a fiscalitzar la feina dels ajuntaments, i no ha gestionat allà on en tenia competència. La gran política mediambiental només ha servit per posar traves a la gestió urbanística, sense donar mai solucions, o si més no allargant en el temps la resolució.
Avui s'ha comentat que el nombre d'habitatges protegits desocupats és de 3.200 i no els 1.200 que ICV, responsable d'aquesta conselleria, havia declarat. Al govern municipal d'Arenys de Mar, a l'anterior mandat, se l'ha acusat de tenir un deute amb la Generalitat. És cert que no es va pagar el lloguer dels pisos protegits del Pla dels Frares, però tenim prou testimonis de la dificultat per trobar un interlocutor d'ADIGSA amb qui solucionar tots els problemes dels esmentats pisos. Malauradament en Toni Tomàs no podrà explicar-nos com ho va patir i l'interès que va demostrar per contactar amb ADIGSA i posar ordre a una mala gestió. En Toni ens va deixar fa molt pocs dies.
ADIGSA i ACA són dos records del meu pas per la gestió pública, de com no s'han de fer les coses. Espero que amb el canvi de govern a la Generalitat, es posi fil a l'agulla i s'aconsegueixi una gestió eficient i eficaç.