dilluns, 12 de setembre del 2011

Som escola

A les 7h del vespre ens hem manifestat a la plaça de l'Ajuntament per defensar la immersió lingüística que ha estat modèlica durant els darrers 30 anys, i que cap jutge pot obligar-nos a modificar, perquè tenim tota la legitimitat com a poble sobirà.
Ho hem dit molt clar i ho repetirem allà on faci falta. El català és la llengua pròpia de la nostra nació i està en situació de desavantatge, per la qual cosa es fa necessària una discriminació positiva, sense que això signifiqui decantar la llengua castellana, que també és oficial al nostre país, i és llengua de moltes persones amigues i familiars a qui, sovint, els polítics malintencionats i els mitjans de comunicació casposos ens hi volen enfrontar.
La societat civil s'ha manifestat una vegada més, i ara torna a ser el torn dels nostres representants polítics, al capdavant de les nostres institucions. No ens poden fallar. Una altra vegada no, sisplau. No podem acceptar més debilitats i incongruències per part dels nostres polítics, ni tampoc desavinences estúpides que només fan que afeblir-nos davant el govern de l'estat espanyol, les seves lleis i les seves institucions.
Ningú és imprescindible, però ningú és sobrer. Cal l'esforç de tots, sigui quina sigui la procedència, sigui quina sigui la seva llengua materna, perquè la nostra defensa del català no és cap atac a la llengua castellana, sinó un esforç per a la cohesió social al nostre país, perquè ningú es vegi discriminat per culpa d'una mala política lingüística i pedagògica.
Senyors polítics, la societat ha respost i ho tornarà a fer quan faci falta, però ara no ens falleu!