divendres, 10 de juny del 2011

Gràcies, per la vostra estima

Avui ha estat un dia de comiats. En el meu cas el vaig avançar a dimecres, que és el dia que he estat dedicant de manera sencera a l'ajuntament, però també m'han arribat paraules amables i sinceres que t'agraden escoltar. S'ha de passar l'experiència per poder parlar amb propietat i valorar què representa treballar per al teu poble, sense buscar-hi res més que la satisfacció d'haver col·laborat en la governabilitat de la teva vila de naixement, o en el més cas, d'adopció.
Els treballadors de l'administració pública porten penjada una etiqueta que els fa ser l'ase dels cops. Sovint, l'enuig de la ciutadania recau sobre aquestes persones, i se'ls posa en un mateix sac. Però això passa sense conèixer la realitat, el mateix que succeeix amb la classe política. El funcionari, tal com se'l denomina genèricament, té la fama de gandul i se li enveja la seguretat de la feina, però es desconeix quines són les seves condicions de treball, els estímuls que tenen i els sous.
En una època de crisi, no hi ha dubte que gaudir de seguretat en el treball, no té preu, però això no pot servir d'excusa per fer-los culpables de tot el que està passant, ni senyalar-los com si d'uns empestats estiguéssim parlant.
Avui he rebut l'agraïment d'un dels col·lectius més sacrificats dins el conjunt dels treballadors municipals d'Arenys, i per això m'ha fet més feliç. La vida t'ensenya que no tot és qüestió econòmica, que no hi ha dubte que hi fa molt, sinó d'actituds. Saber escoltar, per millorar les condicions de treball, per conèixer a fons amb què s'enfronten cada dia, és el que et porta més satisfacció. Adonar-te que la teva manera de treballar influeix sobre unes persones que t'han dipositat la confiança, et fa més responsable i, alhora, t'enforteix per seguir lluitant.
Permeteu-me que, sense oblidar-me de les meves companyes i companys d'Acció Social, de l'OAC, d'Administració General i Participació, faci avui una menció especial als treballadors i treballadores de la Residència Geriàtrica, per la seva dedicació generosa cap als nostres vells i persones dependents, sempre amb una rialla als llavis, malgrat l'esforç que suposa i la paciència davant les dificultats. Els desitjo el millor, i estic segur que el nou alcalde, que ha estat regidor responsable del Geriàtric, vetllarà perquè les seves condicions de treball millorin, tant bon punt la crisi que ens afecta a tots ens deixi una mica d'espai per respirar.
L'Ajuntament d'Arenys de Mar té molt bons professionals, i és bo repetir-ho les vegades que faci falta, per treure dels ulls de molta gent, aquells treballadors i treballadores municipals que potser no mereixen la nostra confiança, que són molt pocs, encara que potser es deixen veure massa.
Veig tot el personal molt a punt, i amb moltes ganes de fer bona feina, i confio que l'equip d'Estanis Fors, el proper alcalde, en sabrà treure un bon rendiment i es mereixerà la seva confiança.