dimecres, 29 de juny del 2011

A cada govern n’hi ha un, o una

Sempre s'ha dit que a cada govern hi ha el ministre... aquell que tot li surt malament i que dóna peu a molts acudits. El govern català sembla que també en té un, o millor dit, una. Em refereixo a la vicepresidenta, la senyora Ortega. Penso en el seu currículum, o bé en la seva votació a les consultes populars sobre el Referèndum... i avui ha saltat la notícia de la carta que ha enviat a l'alcalde en funcions Jordi Hereu, i també a l'alcaldessa en funcions Anna Pagans. En aquesta carta els felicita per la seva reelecció com a alcalde de Barcelona i alcaldessa de Girona, respectivament.
Entenc que la situació de la vicepresidenta no és fàcil, perquè al voltant del govern hi giren els senyors Homs i Duran i Lleida, que li treuen tot tipus de protagonisme. Les seves paraules no tenen suficient ressò, i el poc que transcendeix, més aviat fa gràcia.
Per a qui no coneixem el fons, ens fa l'efecte que el seu paper bàsicament és fer de quota, com a dona i com a membre d'Unió Democràtica, i és evident que amb això no pot anar massa lluny. Esclar que per ridiculeses, avui tenim al senyor Ibarra, que es veu que el pacte IU-PP, tot i estar jubilat, l'ha alliberat encara més de compromisos, i es pot permetre el luxe de recuperar els seus atacs a Catalunya. És la perfecta persona que ha viscut i continua fent-ho, gràcies a nosaltres, a qui sempre ens ha estimat molt.
Entretant, continuo demanant polítics de nivell perquè governin al nostre país. Les persones que es van fent veure en un i altre partit polític, no acaben de donar la talla.