dissabte, 11 de juny del 2011

Arenys recupera la normalitat protocol·lària

Avui a les 12h ha tingut lloc el Ple d'investidura del nou alcalde de la vila. Els 17 regidors i regidores de les set agrupacions polítiques que es varen presentar a les eleccions del 22 de maig, han pres el seu lloc al Ple municipal, prometent o jurant, alguns per imperatiu legal, la fidelitat al Rei d'Espanya i a la Constitució. 
L'acte ha començat amb la constitució de la mesa d'edat formada pel regidor més jove i el de més edat, anunciat per la Secretària de la Corporació, que d'aquesta manera realitzava el primer acte públic des de la seva presa des possessió del càrrec, el passat 1 de juny.
La Secretària ha sol·licitat la promesa o jurament als dos membres de la mesa d'edat, i a continuació ha estat el regidor de més edat, l'alcalde en funcions Ramon Vinyes, qui ha demanat el jurament o la promesa a cadascun dels quinze regidors i regidores restants. Si la memòria no em falla, la majoria del consistori ha promès per imperatiu legal, a excepció dels regidors i regidores del PSC i el PP. El representant de la CUP hi ha afegit més condicionats a la seva obligada promesa.
A la votació per al nomenament de l'alcalde o alcaldessa d'Arenys, cada grup municipal ha optat per al seu cap de llista, per la qual cosa, en no haver-hi majoria absoluta (9 vots), ha quedat nomenat el cap de la llista més votada, CIU, el senyor Estanis Fors.
En aquesta ocasió sí, fet que no va succeir ara fa quatre anys, el regidor de més edat, alcalde fins avui, ha lliurat la vara d'alcalde de la vila a Estanis Fors. D'aquesta manera recuperàvem una tradició i acte que honora les nostres autoritats locals que, per les raons que vulgueu creure o pensar, no va succeir quan Ramon Vinyes ser proclamat alcalde d'Arenys, per majoria absoluta del Consistori.
Espero que aquesta acte de normalitat política sigui un presagi del que ha de succeir durant aquest mandat, on la minoria de govern caldrà que s'esforci per aconseguir els pactes que li permetin governar la nostra vila. Desitjo que Arenys no es ressenti d'aquesta situació, sinó que continuï millorant i enfortint-se davant la crisi que encara ens ofega i persisteix.
Durant aquests darrers quatre anys s'ha fet molta feina, i s'ha establert uns punts de referència i partida que caldrà no deixar de banda, si no volem veure com la vila tira enrere. La millora de l'eficàcia i eficiència de l'administració local ha estat una realitat, i caldrà continuar en la mateixa línia, ara amb un gran puntal com és la nova Secretària de la Corporació, que no té color després de més de 30 anys de viure estancats i sense sentit comú.
Des d'aquest bloc vull felicitar al nou alcalde d'Arenys, i desitjar-li tota la sort del món perquè condueixi la vila fins on es mereix, ho faci de manera transparent i valenta, i vulgui comptar amb la participació de totes les forces polítiques, i també dels vilatans i vilatanes. Ens tindrà sempre al costat per fer el millor d'Arenys.