dimecres, 15 de juny del 2011

Avui toca estar indignats

Realment, avui toca estar indignats per uns fets vergonyosos que han succeït davant del Parlament de Catalunya. No he pogut veure gaires imatges dels fets, perquè el meu dia ha estat força intens. Però el poc que he pogut veure i escoltar, n'hi ha prou per manifestar el meu rebuig i desacord amb una actitud antidemocràtica.
No sé si han estat uns quants els que han espatllat tot el que podien haver aconseguit els indignats de Plaça Catalunya i altres places del país, però el cert és que han deixat en una situació incòmode als que havien cregut en l'acció. Els fets d'avui davant del Parlament del nostre país, donen la raó als que mai han cregut en els joves que es varen reunir per reclamar una altra manera de fer política. És ben cert que si l'altra manera és comportar-se com ho han fet uns quants violents, no la volem. Nosaltres, els que hem viscut el temps del dictador, sense les nostres institucions, no podem acceptar una actuació contra els nostres més alts representants polítics. Amb violència no es pot anar enlloc, perquè es desacrediten ells i tot els seus anhels.
Avui doncs, em sento indignat, i faig un esforç per pensar que es tracta d'un error d'una minoria, però em costa massa convèncer-me. Dóna la impressió que no saben com acabar la concentració iniciada el 15M, i que d'alguna manera se'ls ha anat de les mans. Jo continuo pensant que hi ha una altra manera de fer política, però aquesta passa per la via democràtica i a les antípodes de la violència. Al nostre país, el desordre i la violència varen precedir quaranta anys de dictadura i pèrdua dels drets com a poble. El comportament d'avui només pot ser rebutjat i condemnats tots els seus responsables.
Ah!, a Arenys no hem vist l'eclipsi de lluna. Això que hem anat fins a la tercera, i només al final hem aconseguit veure-la entre núvols. Caldrà observar-la als diaris de demà.