dissabte, 26 de febrer del 2011

La importància de l'equip

Necessitem gent il·lusionada, amb ganes de fer feina, per al municipi i no per a satisfer els propis interessos. No ens calen persones sectàries ni opaques. Volem transparència, serietat i honestedat. És bo seguir els moviments de qui ens vol governar, i ens fa por l'engany que alguns poden provocar, per desconeixement de molts.
Hem de tenir els ulls ben oberts i no empassar-nos tot el que ens volen fer creure. De fet, l'experiència no enganya i ja podem tenir una certa impressió, però hi ha coses que no se saben, que s'han amagat i dissimulat, i això pot portar a confondre i decidir-nos per a qui no ens convé. 
Ens trobarem amb qui pretén fer allò que no ha estat capaç de fer ni deixar fer. Amb paraules amables voldran dibuixar efectes sorprenents. Ens faran creure que confien en les persones quan el que busquen és el seu èxit personal. Són persones que sense aplaudiments no són feliços. Necessiten reconeixement per tirar endavant i creure's que són alguna cosa important.
També veurem projectes confusos, experiments amb gasosa, moltes paraules i promeses sense fonament, sense coneixement de què és l'administració pública, tot i que els hi hem intentat explicar. Probablement el missatge serà tan evident que no mourà passions ni vots.
D'altres apostaran per una renovació que s'esperava ja a l'anterior mandat, per tractar de recuperar el que varen perdre. Una llista amb persones competents i amb il·lusió pot contrastar la inexperiència i desconeixement de l'administració pública, però no sense una dosi important de comprensió i paciència.
Hi haurà qui podia haver fet més, però no ho ha tingut fàcil, que no ha anat acompanyat de qui li podia posar fàcil el camí, que s'ha cregut allò de la transparència i col·laboració de tots, però ho hagut de defensar a mort sense aconseguir-ho bé del tot. Persones il·lusionades, amb experiència i compromís de treball, de dedicar-hi tot el temps possible i més.
És cert que cal competència, sobretot si l'equip tècnic té alguns lapsus, però és molt important la seriositat, la honestedat i el compromís amb tots els veïns, siguin amics o adversaris.