diumenge, 26 de desembre del 2010

Ferran Mascarell, conseller de cultura?

Avui saltava la notícia de les converses del president electe Artur Mas i l'exconseller socialista Ferran Mascarell, on presumiblement el primer li oferia la possibilitat de ser el seu conseller de cultura. Mas va dir que buscaria els millors per a les seves 12 conselleries, i que n'hi hauria d'independents. Si Mascarell acceptés la proposta, no estaríem parlant d'una persona independent sinó d'un militant d'un altre partit a l'oposició.
A partir de la notícia s'han pogut llegir i escoltar diferents opinions a favor i en contra, a part de les aportacions als xats d'Internet. Mascarell és un bon polític i ho ha demostrat sempre que ha tingut alguna responsabilitat. També és cert que té els seus enemics, a part dels adversaris polítics, la qual cosa fa que la notícia no passi gens desapercebuda.
No fa gaires dies podíem llegir que Mascarell estava interessat en la política municipal de Barcelona, i el seu nom figurava com a substitut d'Hereu a l'alcaldia de la capital catalana. Hereu, però està molt aferrat al lloc i difícilment es deixaria sorprendre, tot i que les enquestes el donen com a perdedor davant del cap de llista convergent, el senyor Trias, i que les mateixes fonts col·loquin en avantatge Mascarell.
Sembla ser que la decisió es prendrà dilluns després de la presa de posició de president d'Artur Mas. Aquest cap de setmana, doncs, haurà estat de reflexió total per part dels dos protagonistes. Per una banda Mas haurà de pensar si la proposta és encertada o bé massa agosarada, i per part de Mascarell, si acceptar la proposta posa en qüestió la seva pertinença al Partit dels Socialistes Catalans.
La meva opinió és que Mascarell podria ser un bon conseller de Cultura, fins i tot en un govern presidit per Artur Mas, sempre i quan tingués llibertat d'actuació i no es trobés gaire encotillat. Mascarell és pragmàtic, escàs en elogis i manifestacions, però pràctic a l'hora de portar a terme la seva política. Persones del PSC preferirien veure'l com alcaldable per Barcelona, i veuen en l'actuació de Mas una manera d'assegurar que Hereu sigui l'alcaldable socialista i faciliti que Trias pugui obtenir la victòria a Barcelona.
Suposo que en no ser una persona de partit, no em pressuposa cap problema un fet com el que es presenta amb aquesta proposta de govern, i per això veuria molt interessant que Mas la mantingués i Mascarell l'acceptés. De totes maneres això ho haurem de veure demà, quan coneguem el desenllaç de la notícia.