dimecres, 8 de desembre del 2010

El pont no ens allibera dels problemes

Aquesta tarda havíem quedat amb en Joan Miquel per fer-la petar. No tenim gaires ocasions, però quan podem ho aprofitem. En Joan Miquel té les idees molt clares i no són pas senzilles. Vull dir que ha pres decisions molt valentes i, malgrat les dificultats que ha trobat, se n'està sortint molt bé. M'imagino que ha rebut crítiques, algunes potser malintencionades i tot, però ell ho ha sabut conduir bé.
Hem parlat de diferents temes, la majoria ens afectava a algú de nosaltres. M'ha comentat les dues conferències que tenia previst organitzar i un seminari amb participació de gent de prestigi. La immigració i l'Islam són dos temes que no hi poden faltar. En Joan Miquel els viu de prop.
El temps ha passat volant i ho hem hagut de deixar estar per a un altre dia. Jo havia quedat a les set de la tarda per trobar-me amb els companys i el rellotge ha corregut més de pressa del compte. El pont ha estat generós malgrat no m'ha alliberat de tots els temes pendents, de problemes que cada dia es presenten i que s'han d'anar resolvent.
Des de farà quatre anys, no he sabut desconnectar i sempre he portat la motxilla més o menys plena. Entenc que no és bo, però sempre ho he preferit a desconnectar massa de pressa. És per això que tot i el pont generós que hem tingut, demà no em vindrà res de nou.
La trobada amb els companys ha estat tranquil·la, encara que ens costava prendre decisions, o millor dit, la decisió. Diuen que va bé dormir-hi i això ja ho hem fet, però deu ser que la decisió no és una qualsevol, sinó que se les porta. Al final hem decidit, sense dir-ho explícitament, que hi dormiríem una nit més.
Si una cosa he pogut fer àmpliament aquests dies ha estat la lectura. He llegit "El món no se'n surt" de Tony Judt, editorial La Magrana, que us aconsello. M'ha refrescat conceptes i és de fàcil lectura. Discutible, però ben argumentat. L'altre llibre és un entreteniment i pràcticament ja me l'he polit. "Bella Malícia" de Rebecca James, editorial Columna. Feia temps que no dedicava tant temps seguit a la lectura i he decidit que no torni a passar més. Ah, i el mercat medieval de Vic també l'hem visitat... i Tavertet, una població que si no coneixeu us aconsello que us hi acosteu, i us hi quedeu a dinar, que es menja molt bé. I el futbol... i... tot hi ha cabut. I bona setmana, que només té dos dies!