divendres, 14 de maig del 2010

No volem la draga

Tenim la notícia de la suspensió del magistrat Garzón, una suspensió dictada per unanimitat dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). També continua d'actualitat la repercussió de les mesures que vol aplicar el govern de Madrid per reduir el dèficit, i encara podríem parlar de les picabaralles polítiques al voltant del referèndum per decidir el model que volen de Diagonal els barcelonins. Em quedo, però amb una notícia més localitzada i que a Arenys ens afectarà els propers dies.
La draga torna a visitar-nos i ningú l'ha convidat. Com els hem de dir que s'estalviïn diners per una cosa que no serveix per a res? La Confraria de Pescadors d'Arenys hi està en contra, i també els ecologistes. El motiu serà el mal que provoca a l'ecosistema marí, però també perquè són diners llançats, diners perduts.
A qui pot interessar una despesa com aquesta en època de restriccions? al Ministeri de Medi Ambient? als ajuntaments del Baix Maresme que s'han quedat sense platja? Algú ignora que cada any passa el mateix i que la sorra que varen escampar l'estiu passat va desaparèixer en pocs mesos? que la sorra que regalaran a les platges nues, tornarà a desaparèixer?
Amb la notícia de la propera visita de la draga ha caigut aquella sensació d'impotència per evitar una actuació que no serveix per res, que malmet i costa molts duros. No demanen reduir el dèficit? no demanen que reduïm despeses? doncs que endrecin la draga i ens deixin tranquils.