diumenge, 16 de maig del 2010

No despistem

La victòria del Barça i la seva proclamació de campió de lliga pot dissimular per uns moments el sentiment de ridiculesa que ha patit l'alcalde de Barcelona amb la consulta sobre la Diagonal. Personalment no crec que el fet que hagi guanyat l'opció C hagués de fer dimitir el primer tinent d'alcalde i màxim responsable de la consulta si no fos per la manera que s'ha plantejat i el conjunt d'errors comesos. Tal com s'ha plantejat la consulta i la manera com s'ha posicionat l'alcalde Hereu, fa que la victòria de l'opció C, hagi significat el vot de càstig a l'impulsor de la consulta, pel que significa d'oposició a les obres de la Diagonal.
M'estranya que hi hagi hagut tants errors a l'hora d'emetre els vots i també em sorprèn l'actitud de l'alcalde Hereu en tot el temps que ha durat les votacions, la seva manera de presentar-les i la manera de decantar-se per una opció. Estic convençut que molts ciutadans han votat l'opció C no pas perquè no vegin interessant fer canvis a la Diagonal, sinó per castigar l'alcalde.
Aquest mes de maig, com he pogut llegir en algun lloc, no està essent un mes massa agraït per al partit Socialista, si tenim present tot el que envolta el president Zapatero i els sondejos sobre els resultats electorals a Catalunya. Algú dirà que millor que passi ara que no pas en el moment de les respectives eleccions, però no hi ha dubte que el panorama no és gens encoratjador.
Avui els barcelonistes aniran a dormir contents per celebrar la victòria del seu equip que, tot i que estava força cantat, ningú ho donava per fet, potser per allò del pessimisme que fa que els catalans ho vegin tot perdut fins a darrera hora.
Els sondejos que avui publicava la Vanguardia, a més de donar gairebé la majoria absoluta a CIU, castigava el tripartit i especialment ERC, però lluny de pensar que podia ser degut a l'aparició de Reagrupament, aquests amb prou feines tenen vots. La gent és intel·ligent i sap que no es pot apostar per aquells que surten només per dir no a algú o alguna cosa. ERC perd els escons a favor de CIU. De totes maneres tot són estudis a sis mesos de les eleccions i en uns moments en què la vida està molt dura per als que governen, sigui el país, la nació o la vila.