dissabte, 15 de maig del 2010

El partit de la setmana

Abans de les 9h del matí ja érem a Sant Vicenç de Montalt, i un cap de setmana més visitàvem les instal·lacions esportives d'una població de la comarca. De fet haig de reconèixer que el que més conec dels pobles veïns són les instal·lacions esportives, i més concretament els camps de futbol.
En la nòmina dels pares hi ha la sortida setmanal a veure jugar els fills, ho facin bé o malament. Mentre els jugadors es preparen, hi ha qui va al bar a esmorzar o a fer el tallat, i jo acostumo a fer el Sudoku. Avui, però, tan aviat no hi havia diari i l'he substituït per un cafè curt, concentrat. Una manera de despertar-me.
El resultat ha estat de victòria visitant, per 1 a 4, tots els gols marcats a la primera part, i per tant amb un segon temps força avorrit i poc interessant. Malgrat tot hi ha hagut molta cordialitat i això és d'agrair perquè encara que no massa sovint, alguna vegada l'actitud dels pares és més que recriminable.
Recordo un partit contra l'equip de Santa Susanna. Va ser molt desagradable, amb unes paraules i crits d'una mare contra l'àrbitre i els nostres jugadors, amb paraulotes i frases grolleres. Vaig decidir anar a parlar amb la senyora, però no va servir per res. Més aviat va ser contraproduent perquè llavors tenia més motius per criticar i insultar. Jo només li vaig dir que no donava massa bon exemple davant els nois. Sembla que hi ha pares que els interessa més el resultat del partit que no l'educació que poden rebre del treball d'equip. Estic content del grup de pares del nostre equip perquè són extremadament educats i el que més els interessa és l'educació esportiva i social dels seus fills. No hi ha ningú que desentoni com passava amb els de Santa Susanna que també n'hi havia que s'ho passaven malament al costat d'aquesta dona.
Aprofito per agrair la feina dels dos entrenadors, en Pep i en Toni, perquè a part de l'ensenyament esportiu que hagin pogut oferir als nostres fills, han demostrat una educació excel·lent i han donat molta importància al comportament dels jugadors, el seu compromís i interès per a l'equip.