dimarts, 4 de maig del 2010

La Borsa cap avall

Si heu invertit en borsa, avui pot haver estat un mal dia per a vosaltres, i tot per un rumor... encara que... alguna cosa voldrà dir que s'hagi pres seriosament. Vivim una situació i en un país, que preveure que la Unió Europea ens haurà d'ajudar és més creïble que no pas tot el que ens pugui dir el president del govern espanyol.
No fa gaires setmanes ja ens posaven al mateix nivell de Grècia, i el nostre govern va haver de sortir a dir que tot era una imaginació gens real. Ara novament es diu que serem els segons a caure, després de Grècia, i que caldrà una injecció econòmica de la resta de països europeus. Un altre cop el senyor Zapatero ha de sortir a calmar els ànims i fer-ho amb cara d'enfadat (qui s'han cregut que són...?)
Tot i la insistència del president en afirmar que no és cert que Espanya pensi demanar ajuda a Europa, la borsa ha anat baixant fins a marcar un rècord. Se'm fa difícil analitzar les possibles conseqüències d'aquesta baixada de la borsa, sobretot per la dificultat de diferenciar què hi ha d'especulació i què de realitat. Estem parlant d'un mercat molt sensible que pot anar a l'alça o la baixa amb molta facilitat. El que realment interessa és que el govern encerti en la política econòmica a aplicar i, si és possible, que pacti amb els protagonistes econòmics i amb el partit de l'oposició, les mesures a prendre.