divendres, 5 de març del 2010

Garzón i la memòria històrica

Aquest vespre el Grup de Debat i Tertúlia d'Arenys de Mar ens trobarem per parlar del jutge Garzón. Una persona transcendent a la vida política, judicial i social del nostre país i més enllà de les nostres fronteres. Una persona que no deixa indiferent a ningú, i que fins i tot provoca rebuig i atracció al mateix temps, una contradicció difícil d'explicar i encara més justificar.
Parlarem de la memòria històrica, dels efectes i provocacions que ha ocasionat el fet que el jutge Garzón hagi treballat un tema tabú, i les conseqüències que pot portar l'estira i arronsa entre defensors i detractors del seu treball.
No en parlarem de qualsevol manera, sinó que ho farem de la mà d'una de les persones que més coneix el tema i el protagonista. Ho farem, doncs, de manera qualificada i rebutjant qualsevol especulació subjectiva per part nostra. Potser canviarem l'opinió que tenim del jutge Garzón, o si més no adquirirem més arguments per posicionar-nos, en un punt i tema que és fàcil deixar-se emportar per la nostàlgia, la ràbia reprimida o l'esperit de venjança.
Avui compartirem tertúlia amb el nostre amic i convilatà, l'Antonio Doñate, una persona que tampoc ha deixat indiferent qui l'ha conegut i tractat. Un professional seriós, respectat i respectable amb qui ens agrada compartir el temps, per aprendre i conèixer una mica més el misteriós món judicial i, en el cas d'avui, tot l'entramat que se'n deriva, perquè és viu.