dijous, 7 de gener del 2010

Protagonista, el temps

Avui el protagonista és el temps, la neu, però al Maresme, a Arenys en concret, ho és el vent. No seria la primera vegada de veure-hi nevar després de trenta anys de viure en aquesta vila, però no és fàcil. El vent, que tampoc acostuma a bufar massa, avui es fa sentir i ja ens ha donat una sorpresa al bell mig de la vila, a la plaça de l'Església, arrancant una alzina.
La il·lusió de molts: veure nevar arran de mar; el vent, en canvi, més aviat espanta, et fa sentir insegur, tens por que alguna cosa caigui, s'esquinci. Parlant de Vic amb coneguts meus, no em creien quan els deia que la boira no em preocupava per conduir, però no em passava el mateix amb el vent, que et ve a batzegades. Probablement la boira la coneixia bé i en canvi el vent, a Vic tampoc és massa usual.
De política, cal parlar de les reaccions a la carta del president a les entitats demanant la seva implicació en la defensa de l'Estatut, i la complicitat davant qualsevol retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. El PP, evidentment, no podia sorprendre a ningú. Fa molt temps que juga el paper espanyolista i contrari a qualsevol tema que sigui sospitós de beneficiar l'autonomia de Catalunya. La sorpresa podia venir de CIU, perquè no sabíem si jugaria el paper de l'oposició, o bé aprofitaria el que pogués de la posició socialista a favor dels drets de la nostra nació. Cadascú que ho valori. Jo sempre defensaré l'entesa. Sempre que sigui possible.