divendres, 29 de gener del 2010

Dos en un

M'agradaria parlar de dues notícies diferents, però que tenen un element en comú, si més no m'ho faig venir bé. M'agrada la decisió del diari AVUI de només acceptar comentaris a les notícies, si van amb el nom i els dos cognoms, i la població de residència. Si realment volem que els fòrums serveixin per alguna cosa hem de donar la cara i evitar que la gent s'amagui darrera de pseudònims per insultar. Què en traiem si tothom pot dir la seva, sense assumir responsabilitats? Hem de participar, opinar i arriscar, però mai jugar brut, d'amagat, només per destruir allò que no ens agrada, tinguem o no raó.
L'altra notícia és l'enregistrament dels comentaris d'Esperanza Aguirre. El doble joc, la hipocresia d'alguns polítics no fa res més que desprestigiar la política i per tant desestabilitzar el sistema democràtic. Ja sabem que hi ha coses que pensem i que no diríem mai, però el que no pot ser és que es descobreixi que hi ha actuacions tan mesquines, que hi ha persones a la política que només busquen el triomf personal.
Jo encara crec que hi ha persones que es fiquen en política per col·laborar, per servir, per ser útils als altres. Pensem i actuem d'una manera, no sempre coincident amb el que farien altres, però mai amb mala fe.
No passarà res i els protagonistes d'aquesta anècdota continuaran a la política, continuaran prenent decisions, però quina credibilitat tenen? Només podem confiar de qui va amb la cara ben alta, dient les coses pel seu nom, encara que no ens agradi. La transparència i la veritat estan per sobre de tot.