dilluns, 4 de gener del 2010

No necessitem cap Messies

Arran de les declaracions de Joan Laporta en què afirmava que li seduïa la idea de presentar-se a les properes eleccions catalanes, els representants dels partits polítics amb representació parlamentària han respost amb diferents comentaris, però en la línia de treure importància al fet i acceptant el seu dret a fer-ho.
Pensem el que vulguem, estiguem d'acord o no amb els actuals líders polítics, sí és cert que s'han dit coses importants i que no sempre es comprenen. Ridao, per exemple, ha dit que no necessitem un Messies en política, i té molta raó. La política pot estar desprestigiada, però no necessita un redemptor, sinó treball, voluntat de servei i sacrifici. Hi ha molts polítics amb vocació de servei i no és just posar-los al mateix sac d'aquells que ja sigui en política o en qualsevol altre lloc, sempre buscarien el seu benefici per sobre de tot i tots.
Pel que se m'ha explicat i per la meva pròpia experiència, encara que de curta durada, sé que el més important de tot és comptar amb un bon equip. Per més bons líders que tinguem, si no saben rodejar-se de gent amb qui puguin confiar, que siguin treballadors i al servei dels altres, els resultats no seran mai bons. I els equips no es fan en un dia, ni en un any, sinó a base de temps de caminar junts; de bona voluntat per fer-ho junts; amb sinceritat i transparència... amb confiança i humilitat. Som el que som capaços de compartir.
Compartir no és fàcil i no tothom és capaç de fer-ho. Hi ha vegades que voldries avançar en una línia, però has de renunciar-hi en benefici del treball d'equip. Fer un bon equip és important i no pas jugar-ho tot a una carta. Entenc que al senyor Laporta li faci gràcia, però no es pot jugar amb la gent, amb el país, amb la societat. No necessitem un Messies, sinó un equip de polítics capaços de servir el seu poble, amb tota la humilitat del món, amb tot el respecte.

1 comentari:

Jordi Vàzquez ha dit...

Qui ha dit que Laporta sigui un Messies?. Ell?.
El sistema actual està corcat i sí, cal una regeneració. Tenim diputats i alcaldes a presó per corrupció, informes a 9.999 €, un estatut aprovat per triplicat pendent d'una desena de jutges amb els càrrecs caducats...
Acusar a algú que, des del respecte, vol arreglar part d'aquest desgavell és injust.

Quan el PSOE català obliga als seus diputats a votar contra una ILP per abolir els toros que han signat 180.000 persones i recolza el 80 % de la població. I ho fa per motius nacionalistes. I la base del PSOE calla. A alguns se'ns fa difícil tornar a votar.

No necessitem cap messies però si caldria que enlloc d'atacar Laporta els partits es miresin per quin motiu emergeix la seva figura. I el motiu són ells.