dimarts, 28 de juliol del 2009

Voluntariat

Avui ho comentàvem a la feina i no sabia si creure'm el que deia o més aviat dubtar-ne, perquè ho estava dient pensant que era un somni o potser un desig, però sense estar gaire segur de les seves possibilitats. Parlàvem de voluntaris; de persones que voluntàriament estiguessin disposades a col·laborar amb l'administració en benefici de les persones menys afavorides socialment i econòmica.
L'administració pública, i sobretot la local, necessita ciutadans actius, ja sigui participant en les consultes, en l'organització dels actes cívics, o a les festes locals, i ara voldríem anar més lluny i regular una actuació que n'hi ha que ja practiquen, i no és res més que l'atenció a les persones que tenim a prop i que sabem que s'ho passen malament.
No tots som iguals i n'hi ha que s'ho pensen dues vegades abans d'anar a demanar ajuda, per més necessitat que en tinguin. D'altres no tenen manies i a la primera es presenten a demanar serveis. És als primers que cal animar a moure's i si no ho fan, ser nosaltres els que anem a ells. I en això ens hi ha d'ajudar tothom que tingui coneixement d'aquests casos de necessitat.
Ens hem d'organitzar, i en això comptem amb la col·laboració de tots els vilatans i vilatanes, que davant les dificultats dels coneguts i veïns, no dubten a posar el seu gra de sorra per ajudar a trobar-hi remeis. Passat l'estiu ho haurem de posar en pràctica, però aquí queda apuntat.