diumenge, 26 de juliol del 2009

Avui la Mare de Déu de Núria

D'un santuari a un altre, ahir era el torn del Far i avui hem anat fins a Núria, en un dia solejat, però amb un ventijol que el feia suportable, a diferència, suposo, del que devia passar al costat del mar: la xafogor.
L'objectiu no era fer una caminada, cosa estranya anant a la vall de Núria en aquesta temporada, sinó fer una sortida de grup i ha estat realment això: una sortida en grup amb tot el que suposa. De tornada no s'han fet pregar els cants acompanyats a la guitarra, amb uns solistes convidats, italians.
El fet que no puguin accedir cotxes a la vall, la fa diferent i excepcional: se li perdona com a fet extravagant. Us imagineu Montserrat sense cotxes?
El transport és públic i l'horari limitat. Tothom sap que s'ha d'adaptar a les circumstàncies, però cal tenir present que quan hi anem, ho fem de manera festiva, i per tant no se'ns acudeix que ho podem aplicar a la nostra vila, en un dia normal de treball.
Aquest cap de setmana, doncs, ha estat un cap de setmana muntanyenc, l'ideal per desconnectar abans d'entrar a una darrera setmana de juliol, força carregada d'actes i reunions. Una setmana que a Mataró la comencen amb festa, la seva festa major.