dimecres, 22 de juliol del 2009

A la mort d’uns professionals

La notícia trista d'avui era el fatal desenllaç de l'incendi que encara crema a l'Horta de Sant Joan, amb la mort de quatre bombers i l'estat crític de dos més, víctimes d'una revifalla del foc a causa d'un canvi sobtat de la força i direcció del vent.
Els que tenim amics i coneguts exercint de bombers se'ns ha fet un nus a la gola quan hem conegut la notícia: podien haver estat ells. Uns nois joves i preparats amb la millor formació per combatre els incendis dels nostres boscos. Unes persones en la seva plenitud, que estimen l'ofici i que viuen per salvar vides i territoris, a vegades amb unes condicions de treball molt difícils i arriscades.
Discutíem si es tractava d'herois, o pel fet de ser la seva professió, havíem de parlar de grans professionals. Sigui quin sigui el qualificatiu que s'hagi d'emprar, el cert és que viuen i treballen amb el risc de protagonista, sense que se'ls pugui titllar de temeraris, perquè coneixen el seu ofici i estan formats per afrontar les dificultats amb les millors condicions.
Avui el meu record està en les famílies dels quatre bombers morts, també dels ferits i de tota la gran família que representen els bombers en actiu, que estan passant per uns moments tristos i delicats, i necessiten tot el nostre suport i admiració.