dijous, 23 de juliol del 2009

Siguem seriosos

Avui cridava l'atenció el registre realitzat a la Fundació del Palau de la Música Catalana, ordenat pel Jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, davant d'unes suposades irregularitats econòmiques detectades per l'Agència Tributària. De moment no tinc més notícia i per tant no conec l'abast ni les reaccions de la gent, els interessats i els xafarders.
Situacions com aquesta poden servir per valorar si som ja un país normalitzat o bé encara no. Em refereixo a com es comenta la notícia i si encara es poden trobar persones que ho puguin considerar com un atac al patrimoni català.
Si recordeu casos anteriors veureu que fets com aquest eren motiu d'una defensa aferrissada i patriòtica d'espardenya i barretina, quan convé que es posi cada cosa al seu lloc i no es vulgui trobar allò que no hi ha.
La notícia afegia que l'Ajuntament de Barcelona estava a punt de concedir la medalla d'or al Mèrit Cultural, al seu president, un fet que no sabem si es congelarà o es deixa al marge de la pròpia polèmica. És clar que si s'arriba a concloure que hi ha hagut irregularitats econòmiques en la gestió de la Fundació, no quedaria massa bé que l'administració local els obsequiés amb un reconeixement públic. Veurem en què acaba tot plegat, però abans que res hi ha d'haver transparència, i si hi ha delicte, s'ha de sancionar els responsables. Entretant, però, fem prevaldre la presumpció d'innocència fins que no es demostri el contrari.