diumenge, 5 de juliol del 2009

Ordenança de civisme

Aquest matí, aprofitant que els diumenges és oberta la deixalleria, m'hi he arribat per portar-hi bàsicament fusta, que vaig treure ahir la tarda-vespre en desmuntar quatre o cinc armaris d'aquells que ja els ha arribat l'hora.
Sempre que vaig a la deixalleria penso que hi ha prou material i per tant que hi ha força gent que va a deixar-hi objectes, però això no evita que et trobis racons amb trastos abandonats... precisament a uns cinquanta metres de la deixalleria hi ha uns contenidors per a la brossa que es trobaven plens de fustes i un matalàs de matrimoni que es recolzava en ells. Només cinquanta metres...
Un dels temes que preocupen quan et planteges campanyes cíviques és el de les deixalles i del manteniment dels carrers i places ben netes. És en el dia a dia i en els petits detalls que un pot fixar els seus objectius perquè és on els membres de la nostra societat falla més sovint, sense necessitat de fer gaires desastres.
Tant costa respectar l'espai públic? tan difícil és llençar les coses on toca? quan he vist el matalàs, he pensat que la causa només podia ser que quan el varen anar a portar, la deixalleria estava tancada. No ho he justificat, però he intentat trobar-hi una raó. Després, però, he pensat que qui és capaç de deixar un matalàs d'aquella manera, no li cal l'excusa de l'horari de la deixalleria, sinó que no té cap tipus d'escrúpols que l'impedeixin actuar d'una manera tan incívica.
Una vegada més arribo a la conclusió que ens cal més civisme i una manera de lluitar contra els actes incívics és actualitzar l'ordenança de civisme, que vàrem incorporar al PAM i que espero que la nova regidora de Civisme podrà posar en marxa ben aviat.