dissabte, 4 de juliol del 2009

Treballant per a les persones

Avui he assistit a la festa del Geriàtric com a primer acte des que se m'ha delegat fer-me càrrec d'Acció Social, per aquests dos anys que resten de mandat. La veritat és que es tracta d'una gran responsabilitat perquè darrera no hi ha objectes, números o equipaments, sinó que hi ha persones, que en el cas del Geriàtric es tracta de persones que necessiten el nostre suport; que han arribat a una edat amb unes condicions de salut i moviment precaris i estan cuidades per unes magnífiques professionals que estimen el seu ofici, altrament no podrien exercir-lo.
L'acte d'avui ha començat amb un concert a càrrec d'un cor de Sant Iscle de Vallalta, a base d'havaneres i sardanes; després hem pujat a inaugurar la sala multisensorial i s'ha acabat amb una mica de xeflis.
La sala multisensorial és un espai destinat a oferir a les persones amb discapacitat cognitiva afectada, activitats i experiències sensorials en un ambient ric en estimulació. Així és com ens l'han definit. L'hem pogut visitar i rebre una explicació del responsable de la seva instal·lació. Sembla ser que hi ha molt pocs geriàtrics que en disposin, probablement aquest és el primer que s'instal·la a la Comarca, encara que hi ha experiències semblants dedicades a infants.
Aquest tipus de sales estan dissenyades per estimular els sentits primaris del gust, tacte, vista, oïda i olfacte. La seva instal·lació ha estat possible per l'esforç econòmic de l'Ajuntament i el conveni de col·laboració amb l'obra social de La Caixa, que ha fet un donatiu de 8.885 euros, i afegiria també, tal com ha dit l'alcalde aquest matí, gràcies a la tossuderia de la responsable del Geriàtric, la Núria Rossell i del psicòleg Toni Munich.
Després he fet una visita a les darreres obres que s'estan fent al Geriàtric, i amb l'alcalde ja se'ns ha acudit una actuació que pot ser significativa per al futur del Geriàtric. La feina de regidor i regidora no té un horari, sinó que dura les vint-i-quatre hores del dia, i això és important, sobretot quan treballes per i per a les persones.

1 comentari:

Jordi Pujals Pérez ha dit...

Tot lo que sigui per ajudar a les persones és d'agrair i recolzar!