diumenge, 8 de febrer del 2009

Sensibilitat i actitud

Ens queda molt lluny i potser per això no en fem massa cas, o potser és perquè ja no som sensibles davant la notícia de morts en desastres i calamitats. Austràlia està patint una onada d'incendis que ha deixat gairebé un centenar de morts, devastant el territori.
No sé si és el canvi climàtic o bé un incivisme portat a l'extrem, però el cas és que cada vegada hi ha més situacions com la que està vivint Austràlia. Havíem crescut pensant que érem un país subdesenvolupat, amb un clima pèssim i un incivisme bàrbar. Amb els anys hem vist que a tot arreu hi trobes de tot, i que no tenim l'exclusiva.
Em preocupa, però l'actitud i la sensibilitat. No dic que ens haguem de mobilitzar per anar a Austràlia a apagar focs, però em sorprèn com ens llegim la notícia. És clar que és pitjor ignorar que al carrer de casa hi ha una família que té problemes per tirar endavant, o bé una dona gran que viu sola.
Probablement no haurem de crear un batalló de bombers per anar a Austràlia, però seria interessant crear un equip de gent solidària, voluntaris que puguin ajudar a identificar les persones de la nostra vila que pitjor s'ho passen, i que tots plegats puguem actuar segons la nostres possibilitats i responsabilitat.