dimecres, 25 de febrer del 2009

4.000 milions

Ahir eren 800 milions i avui parlem de 4.000, i la senyora Esperanza Aguirre està gelosa i preocupada per la injustícia que es fa als seus madrilenys. El Cinisme arriba a extrems insospitats, i encara hi ha qui s'ho vol creure.
Dels 800 milions d'ahir no sé si en vindrà cap a Arenys, però dels 4.000 d'avui, Vic i Arenys en són una mica protagonistes. Encara recordo els anys quan baixava a Barcelona a la Universitat, en un tren i trajecte que ja en aquell temps estava passat de rosca. Gairebé dues hores per fer una setantena de quilòmetres... què fa això? velocitat de 35k/hora?
Han passat... més de trenta anys i arriba el desdoblament de la línia Barcelona-Vic; una mica tard no? I els pobres de Madrid? Els maresmencs es queixen del servei de rodalies, i t'expliquen anècdotes que fan riure, si no t'hi trobes, però no tenen ni idea de què era anar de Vic a Barcelona en tren. No s'ho poden imaginar.
Algú pot dir que ens queixem sempre, i que ara, en lloc d'estar contents per la notícia, ens dediquem a parlar del passat. Crec que és qüestió de nostàlgia i una mica d'incredulitat, però sobretot d'emprenyamenta quan sents a parlar la presidenta de Madrid. Per què la premsa, tan aficionada a buscar escàndols, no li dedica una mica del seu temps i espai? No varen crear noves estacions prop de Guadalajara? doncs de què es queixa?