dijous, 19 de febrer del 2009

El mal ja està fet

Els esdeveniments d'aquests dies fan molt mal al sistema polític, sigui quina sigui la veritat. Si hi ha fonament per acusar de corruptes a certs polítics, és molt greu, perquè fa perdre la confiança de la població a tota la classe política. Si no hi ha causa, també resulta greu, per la instrumentalització que s'hauria fet del cas.
El sistema polític ha de trobar amb urgència, la manera per evitar abús de poder, i els mecanismes per protegir-nos dels desaprensius. Si no aconseguim unes relacions basades en la confiança mútua, no serà possible aconseguir grans resultats.
L'experiència en l'administració pública et fa adonar que la transparència és essencial, atès que en tot moment existeix la sospita. Els mecanismes de control sempre són pocs, i es fa necessari que les noves tecnologies facilitin les tasques de fiscalització constant.
Els que creiem en la democràcia rebutgem qualsevol sospita de frau i corrupció, perquè no ens porta enlloc, ja que també en aquests temes la llei del pèndol és vigent, i el que avui et podria somriure, demà pot ser la llosa que et cau a sobre.
Avui en una tertúlia radiofònica comentaven que hi ha polítics que abans de reconèixer l'engany, prefereixen ensorrar el seu partit. Jo no sé què hi ha de cert en tot aquest afer, però en cas que existís frau i corrupció, seria bo que els culpables ho reconeguessin i dimitissin, a benefici del seu partit polític, i sobretot a benefici del sistema democràtic.