dilluns, 2 de febrer del 2009

El Defensor del Pueblo denuncia

El "Defensor del Pueblo" denuncia que a la majoria dels centres de menors se'ls vulnera els drets, amb càstigs desmesurats, subministraments de fàrmacs i agressivitat exagerada. Múgica afegeix que la Generalitat de Catalunya, que en té competència al nostre país, no li ha facilitat la informació sol·licitada.
Potser és veritat i la notícia no és gens bona, però venint del senyor Múgica, amb el currículum que té, ja no sé què creure'm, sobretot amb l'afegit de la crítica a la Generalitat de no passar-li informació. Múgica, que tenia un passat significatiu, va rebre la sotragada de l'assassinat del seu germà, un cop molt fort i difícil de pair.
Els internaments són o no són una solució per als internats? Els centres de protecció de menors, realment els protegeixen o a qui protegeixen?
Si ja és difícil educar els teus propis fills, com no ho serà fer-ho amb persones que arrosseguen problemes, a vegades greus, de falta d'estima, d'entorns agressius... Quin futur els espera? Hi ha alguna esperança d'integrar-se a la societat?
Si a aquesta situació especial li afegim maltractaments com els que s'expliquen en la notícia, difícilment podem esperar que els nois i noies arribin a superar aquesta presó disfressada i puguin assolir la llibertat.