dissabte, 11 d’agost del 2007

L'ambient de la Riera

He tret el nas a la Riera per veure l'ambientació que hi havia, amb els inflables. M'ha vingut al cap que no ens parem mai a pensar qui i com se li va acudir l'invent, en aquest cas, dels inflables. Si recordem uns anys enrere, els inflables no existien i en canvi actualment sembla que no es pugui fer una festa sense inflables.
Hi havia els típics, però també n'he vist dos que m'han cridat l'atenció: el futbolí i la pista de cars. Sobretot el primer m'ha semblat molt interessant, talment com podria ser un tauler d'escacs, amb figures humanes. És la conversió de les persones en figures. Els humans fan de titella.
Crec que els nens i nenes s'ho han passat molt bé, i a més era gratuït. Els pares també els deu haver agradat i als amants de les terrasses, m'imagino que també estaran d'acord amb la conversió d'un tram de la Riera, per unes hores, en un espai per a les persones, sense cotxes i motos.
No tothom ho veurà bé. Ho sé, però com en totes les coses, hi ha opinions contrastades i mai hi ha res d'absolutament correcte o bé incorrecte. El temps, l'estudi, les opinions, les adaptacions... posaran cada cosa al seu lloc, i veureu com les opinions, amb el temps, es remodulen. Em venen a la memòria les queixes aparegudes en qualsevol decisió de peatonalització de qualsevol tram de via pública, de qualsevol ciutat o poble on s'hagi fet: Barcelona, Mataró, Vic... Anys més tard la gent o veu diferent.
No és menys cert que caldrà estudiar i solucionar tot allò que grinyola, molta cosa que es comprova sobre el terreny. El més important és que tothom treballi en positiu i d'aquesta manera arribarem més aviat a la solució ideal.
Per cert, s'estan fent esforços per netejar a fons la vila. No seria demanar massa que tots plegats hi contribuíssim una mica? No embrutant (cagarades de gos, cigarretes, papers, envoltoris de gelats, bosses de plàstic...) Esteu segurs que mai ho llenceu a terra?