dimecres, 15 d’agost del 2007

Fent temps

Després de la musclada, abans no comencin les sardanes (concurs de colles improvisades), la fem petar. Tot està funcionant segons estava previst. El tècnic de cultura i la regidora amunt i avall, mentre els altres regidors i l'alcalde estem en standbye i ens podem permetre el plaer de mirar-ho amb més calma.
Demà diada de Sant Roc, és la Festa Major de Cantonigròs, i la Festa Petita d'Arenys de Mar, el Vot de Vila.
Els maresmencs coneixen la tradició dels macips, que amb le seves almorratxes, ruixen als vianants i entren a les cases, en honor a Sant Roc, que va salvar la població de la pesta mortal.
Ahir us parlava de tradició arran de la passejada nocturna de gegants; avui de la sortida de macips i macipes, una tradició que va estar a punt de desaparèixer per les males relacions de l'anterior equip de govern municipal i els joves, arran també dels problemes sorgits en la celabració d'una altra tradició: la nit de naps.
Com podeu veure ens movem entre tradicions, i això ens ajuda a viure i ens fa plaent l'estiu.
Avui,després de les sardanes, les havaneres, un altre acte que ha esdevingut tradicional a les nits d'estiu arenyenques.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic Xavier, jo també era allà al mateix lloc on tu descrius , en la musclada, peró si que voldria afegir a les teves paraules un petit comentari: per a mi la festa de Sant Roc, la "Festa Major petita", esdevé la GRAN; és com més íntima, més arrelada, i aixó fa que la senti mé aprop meu ( esta més aprop del meu cor)

Anònim ha dit...

Hola Xavier.

Jo voldria demanar al govern municipal que de cara a l'any vinent (potser aquest any no hi ha hagut temps per parlar-ne), es recuperi la tradició que els gegans i nans acompanyin a les autoritats des de l'ajuntament fins a l'església per a l'Ofici.

No com un fet religiós, sinó per fer la tradicional remullada d'autoritats, que això sempre ha agradat a molta gent.

Lluís Blanchar