dilluns, 23 de juliol del 2007

El finançament de l'administració local

No és nou sinó que fa massa temps, massa anys que se'n parla i no s'hi posa remei. Mentre les administracions siguin tan pobres, la gestió pública anirà coixa.
No ho acabo de descobrir perquè he entrat de regidor al govern del meu poble sinó que ho vinc predicant des de sempre. La gestió immediata, la gestió directa, la gestió que es reclama a la cara, és la gestió municipal, i aquesta viu escanyada per les dificultats pressupostàries. Els ajuntaments acostumen a realitzar moltes tasques que no li són pròpies, o bé que no té cap obligació de dur a terme. Les fonts de finançament són finites i recauen massa directament en els ciutadans. A partir d'aquí s'ha de prioritzar les despeses, els serveis, i en això es diferencien les forces polítiques en funció de les preferències.
El problema rau en què són tan escassos els recursos, que no n'hi ha ni tan sols per poder diferenciar unes polítiques de les altres. Nosaltres, però, amb la implicació de les tres forces d'esquerra, més unides que mai -mal els pesi a uns quants- ens diferenciarem dels nostres predecessors, no tan sols pel tipus d'actuacions, sinó també perquè traurem recursos d'on no n'hi ha, i rendibilitzarem al màxim els costos.