divendres, 6 de juliol del 2007

Pregó de Festa Major

Sant Zenon, patró d'Arenys la gaia vila, 9 de juliol. Avui hem pogut escoltar el pregó de les festes, a càrrec de dues entitats que celebraven números rodons d'aniversari: 25 i 50 anys. El Cau Sant Francesc i la Biblioteca P. Pare Fidel Fita.
La plaça de l'Ajuntament estava que no s'hi cabia. És cert que no és molt gran, però ens hi trobàvem molt atapeïts. Abans del pregó, però, un aperitiu musical a càrrec de la Banda de música de l'Escola de Música d'Arenys. Tot un orgull pels arenyencs, per la iniciativa i per la seva qualitat musical.
Tots els professionals de l'actual biblioteca han participat de la lectura del seu manifest, en boca de les paraules que s'amaguen dins la Biblioteca. La Mercè Cussó, la directora, ha iniciat i finalitzat el pregó. Tot seguit el brindis amb xampany i coquetes d'Arenys (si no les heu tastat mai, us animo a fer-ho. Dediqueu un dia a visitar la nostra vila, i endueu-vos un capça de coquetes).
La Fira, la indefugible fira quan tens fills petits, amb preus que clamen al cel (no sé què pensen aquests de l'Ajuntament!), ha estat el final de festa del primer dia. El final per nosaltres, perquè la platja estava ben a punt per oferir la primera nit jove. Al Principal, la representació d'un muntatge sobre l'obra de Miquel Martí Pol, "la fàbrica".
Demà serà un altre dia, i a les 12 es farà la recepció institucional als nens sahrauís que passaran l'estiu a casa nostra. Tinc un bell record de l'estiu que vàrem conviurem amb en Hassan. No va ser fàcil, i és per això que felicito i admiro les famílies que han pres aquesta decisió; i no cal dir, a totes les persones que any rere any ho fan possible. Gràcies.