dilluns, 2 de juliol del 2007

Atac terrorista al Iemen

Aquesta tarda-vespre després de la Junta de govern municipal arribo a casa i la primera cosa que veig, quan em connecto a Internet, és la salvatge acció terrorista al Iemen, on han mort set turistes, alguns d’ells catalans. Passa que quant més a prop ho tenim, més ho sentim. Malauradament cada dia hi ha atacs terroristes que maten desenes de persones, i arriba un moment que ja no ens crida l’atenció. Les persones es converteixen en números, i fins i tot se’ns esborren les imatges.
Algú dirà que és casualitat que fossin gent del país, però a ningú se li escapa que els catalans i també els bascs, som força viatgers, i difícilment deixem de trobar-ne en els nostres viatges, i encara més si es tracta de viatges organitzats, com era el que ha sofert l’atac terrorista.
Hem de lamentar la dissort de les persones que han mort en l’atac i solidaritzar-nos amb els seus familiars, que estan sofrint la pèrdua dels seus. Necessiten del nostre suport moral, i voldran entendre per què els ha tocat a ells. Se’m fa difícil poder donar una resposta, com tampoc puc entendre per què hi ha tantes morts diàries, víctimes de la injustícia de la guerra, la fam, l’explotació, la misèria...
Quan li toca al veí, es fa més fàcil la reflexió, però cal fer un pas més, i treballar per a la pau al món. Això ho podem fer amb el nostre exemple de vida, però sobretot exigint els nostres governants, l’obligació que tenen d’acabar amb qualsevol guerra, i això passa per eliminar la injustícia, que és l’esca del pecat.
Des del meu blog, em solidaritzo amb els familiars de les víctimes d’aquest atac suïcida del Iemen, i amb totes les víctimes d’aquest nostre planeta terra, que dia rere dia pateixen el dolor de la guerra.