dimarts, 8 de maig del 2007

L'empadronament dels candidats

Quan arriben les eleccions municipals, amb la necessitat de confeccionar tantes llistes, fa que no tots els partits ho tinguin fàcil a tot arreu. En ocasions anteriors, partits com el PP, que és un dels partits grans amb més problemes per confeccionar llistes als municipis catalans, ho atribuïen a la por pel terrorisme, i d’aquesta manera quedava justificat.

Vull aclarir que no em refereixo a candidats o membres aïllats que poden no estar empadronats al municipi on es presenten, però que hi tenen algun tipus de vinculació, sinó que estic parlant de llistes formades bàsicament per persones desconegudes per a tots els residents.
Sense menystenir el terrorisme i els efectes que pot comportar, avui a Catalunya, aquestes llistes fantasmes només tenen una explicació: es tracta de partits que no tenen prou arrelament als municipis ni gent autòctona amb voluntat que encapçalar el seu projecte polític, però que saben que estadísticament és important poder sumar el nombre de municipis on estan presents i, sobretot, poder sumar vots per aconseguir més recursos.
La solució passa per buscar simpatitzants o persones disposades a anar a les seves llistes (no sé si existeix gent que cobra per deixar-se apuntar), que acostumen a residir en ciutats força poblades, i que per tant viuen més en l’anonimat. Són candidatures que no tenen gairebé cap possibilitat de sortir elegides (i probablement així ho desitgen), però que fan acta de presència i els donen més protagonisme a nivell de país.
Avui m’ha fet gràcia trobar a Internet, la notícia d’una situació com la que explico, referida al poble de Bordils. Resulta que el cap de llista del PP de Bordils l’han anat a buscar a Arenys de Mar. Algú podria pensar que Arenys de Mar té molts militants del PP i que per això els exporta. No sé si la cosa ha canviat, però si d’alguna cosa s’havia queixat l’amic Santi Herce (segon del PP a Arenys de Mar) era de no tenir prou gent disposada a anar a la seva llista.
Si us interessa conèixer el nom del candidat del PP de Bordils, és el Sr. Pedro Rosell Tremoleda.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Arenys (de Mar i també de Munt) no només exportem (*) sinó que també importem candidats. El número 1 del PP a Arenys de Munt no és pas del poble.

Pel que fa a Arenys de Mar, la llista de Ciutadans està plena de gent aliena a la realitat arenyenca. I si bé és cert que alguns d'aquests viuen a la vila, molts altres són d'altres localitats de Catalunya properes a BCN.

* Cal dir que, segons la premsa, el número 1 de la llista del Partit Republicà Català (partit creat per erosionar ERC i la CUP) a Mataró és d'Arenys de Mar.

PS: Si algú té temps lliure...

Candidatures:
https://bop.diba.cat/temp/
05-i_a002_01052007.htm

Pàgines Blanques:
http://porblancas.paginasamarillas
.es/jsp/home.jsp?src=cat