dijous, 15 de febrer del 2007

No ens enlluernen, necessitem el canvi

Ho diu el PSC i també ERC, però ens hi sumem els arenyencs a nivell personal: no hi ha dret que el govern municipal de CIU+PP jugui d’una manera tan barroera i poc ètica. Un govern que ha estat pràcticament quatre anys sense fer res de bo, i que ara, a tres mesos de les eleccions, ens vol enlluernar amb estudis i arremangant-se, com mai ho havia fet. Ara regidors i regidores s’afanyen a inaugurar exposicions, reunint per primera vegada consells municipals, iniciant campanyes propagandistes... Ja sé que és una pràctica força comú, però hi ha maneres i maneres, i fa més mal efecte quan han estat tot el mandat sense fer res de profit.
Els arenyencs aprofitarem allò que puguem, tampoc farem fàstics, però recordarem el nivell i rendiment dels polítics que ens han governat. Tindrem molt present el grau de crispació que ens han fet viure; la seva incapacitat per dialogar i conveniar, no només amb els joves, sinó amb la ciutadania en general, amb promotors, amb col·lectius ciutadans, amb altres administracions...
No ens oblidarem que ha estat el mandat en què s’han quedat més instàncies per respondre; en què fins i tot s’ha arribat a prohibir entrar documents al Registre Municipal; en què s’ha insultat el públic assistent al Ple Municipal; en què hi ha hagut acusacions que han arribat al Jutjat...
Estic convençut que entrarà gent nova a l’Ajuntament, no pas amb ganes de revenja, sinó amb la intenció de demostrar que hi ha il·lusió i enginy per treballar; voluntat de diàleg i consens, al marge de l’equilibri de forces; dedicació i capacitat per liderar un projecte de vila, que els nostres veïns es mereixen.
Hem perdut quatre anys, que costarà molt de recuperar. Caldrà un esforç de tothom per avançar i resituar la nostra vila d’on mai hauria d’haver caigut. Però això només es podrà fer amb persones que practiquin l’art del diàleg; persones tranquil·les i fermes, sense prejudicis ni falsos temors. Necessitem un canvi en la manera de fer política, i aquest l’aconseguirem amb l’esforç i consciència de tots. No podem estar-ne al marge!