dimarts, 20 de febrer del 2007

El VIA ajorna la proclamació del seu candidat

Segons hem pogut saber per Ràdio Arenys, i també ho hem llegit a la xarxa d’arenyautes, el VIA ha desmentit la notícia de la proclamació, ahir en assemblea, de Lluís Blanchar com alcaldable a les eleccions municipals del mes de maig. En el mateix comunicat se’ns diu que aquest dijous hi ha convocada una nova reunió del VIA, on probablement es faci públic el nom del candidat.

Com podeu veure, la notícia que jo donava aquesta matinada, dels sis alcaldables per Arenys, amb fotografia inclosa, queda congelada a l’espera del que es decideixi dijous al vespre.
El VIA (Veïns Independents d'Arenys) és una plataforma ciutadana, apadrinada per Iniciativa per Catalunya els Verds, que fa unes quantes setmanes va decidir presentar-se a les eleccions del mes de maig. Lluís Blanchar, antic militant d’UDC, que es va presentar a les passades eleccions municipals, amb la coalició de CIU, i va ser regidor d’Urbanisme en el govern de CIU+PP, va sortir del govern per discrepàncies amb l’alcalde convergent, Miquel Rubirola, i els va fer perdre la majoria absoluta. Abans d’acabar l’any, en Lluís Blanchar va dimitir com a regidor, anunciant que es presentaria a les llistes del VIA.
Caldrà esperar els resultats de la reunió de dijous, i les explicacions que es donen des de la direcció del VIA, sobre “el defecte de forma” en l’elecció del seu candidat a l’alcaldia. Cal recordar que amb la presentació del VIA a les eleccions municipals, ICV renunciava a presentar-s’hi amb les seves sigles.