dilluns, 26 de febrer del 2007

El tècnic de recursos humans al Ple

Aquest dimecres, al Ple Municipal de febrer, es presenta a aprovació la valoració del lloc de treball del tècnic de recursos humans. No insistiré en la lentitud en què s’ha anat fent tot en aquest mandat, sobretot quan s’ha referit a acords forçats durant el temps en què l’equip de govern no disposava de majoria absoluta, sinó en el perfil del càrrec.

Desconec la proposta del lloc de treball, però m’agradaria pensar que se li dóna un nivell suficientment alt, com perquè les atribucions i competències estiguin a l’alçada del perfil de responsable de recursos humans que necessita la nostra administració local.
Sense que serveixi de desautorització de qui ho ha estat fent fins ara, l’administració necessita un canvi important, que solucioni els molts problemes que s’han produït, sovint de manera inconscient, tot incorporant una persona amb formació per al càrrec.
Hi ha molts perfils de cap de recursos humans, i escollir-ne un o altre depèn només de la voluntat de l’equip de govern. Si el que es vol crear és una figura amb poca iniciativa i autonomia de gestió, haurem equivocat el missatge, i estarem una vegada més apedaçant, per anar fent bullir l’olla. És important, i així ho espero, que la incorporació d’aquesta figura a la plantilla de l’Ajuntament, sigui un revulsiu necessari per posar ordre en la gestió administrativa i tècnica, facilitant la feina dels treballadors municipals, i millorant l’eficiència de la seva gestió, en benefici de la ciutadania. Perquè sigui això possible, cal optar per un càrrec superior, que depengui d’alcaldia o de la regidoria a qui li delegui, amb l’encàrrec d’organitzar l’administració.
Desitjo, doncs, que l’equip de govern estigui a l’alçada de les circumstàncies, i que els grups municipals de l’oposició vetllin perquè així sigui.