dijous, 22 de febrer del 2007

L'Entesa va per feina

El conseller Joan Puigcercós va manifestar, ahir al Parlament, que el seu departament tenia dotze projectes a desenvolupar, entre els quals hi ha lleis tan importants com l’electoral, l’ordenació territorial, l’oficina antifrau, o la de la funció pública. Per aquelles persones que segueixen de prop la política del nostre país, els serà molt familiar aquesta voluntat, i espero que finalment es duguin a terme.
Ni el govern de Convergència i Unió, ni el del Tripartit, varen ser capaços d’ordenar el territori d’acord amb la realitat de la nostra nació, ni tampoc aprovar una nova llei electoral. És cert que són temes que necessiten molt consens, però això no pot ser mai excusa per no avançar.
Permeteu-me que sigui optimista i que confiï en el conseller Puigcercós i en tota l’Entesa, que sabran tirar endavant aquests projectes perquè siguin realitat abans que s’acabi aquesta legislatura. Confio també en la capacitat dels grups de l’oposició, bàsicament del primer grup, CIU, per col·laborar en aquests projectes, defensant els seus criteris i aportant valor afegit a l’empresa.
L’exercici de la política necessita empenta, idees clares, voluntat de servei, i capacitat de diàleg. Jo penso que a Catalunya tenim un bon nivell de diàleg, i convé que no el rebaixem, sobretot perquè quan aquest manca, es fa difícil recuperar-lo, i per tant, complicat avançar com a país, com a poble.
Hi ha qui abans de començar la feina ja criticava al conseller Puigcercós, presagiant que no es trobaria còmode en un govern amb el PSC. L’anècdota de la corbata, em fa creure que té un gran sentit del respecte a la Institució, i que creu en el projecte que comparteix amb el PSC i ICV. Estic convençut que aquest respecte no el portarà mai a distanciar-se de les persones a qui serveix, perquè el respecte es guanya amb estima i no pas amb la por.

1 comentari:

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Puigcercós podrà forjar la nova organització territorial de les vegueries fent-ne una compilació idònia de l’estructuració de les quaranta una comarques del Principat per tal d’harmonitzar la ciutadania sempre que els grups parlamentaris ho vulguin, arraconant el partit i pensant en clau de les persones.

El projecte d'Esquerra és prioritzar les set vegueries de la República que el mateix Companys feu! Tot torna, aquest cop de debò i, probablement, mantenint-ho pels temps dels temps ;)!

Podrà CyU deixar de mirar-se el melic i arronsar l’orgull per negociar temes cabdals pel conjunt del poble?

Desitjo que Puigcercós condueixi la solfa d’aquests temes transcendentals com quan un mestre esgrimeix la vatuta d'una orquestra.

Per cert, la Llei d'Hont... té els dies comptats :P! Una forma d'estipular els comicis i el percentatge vot>escó propi de països amb dèfecits democràtics!

PS: Ànims Xavier, segueix marcant la pauta constant i precisa de la crònica arenyenca!