dimarts, 28 de novembre del 2006

Ja tenim govern!

Acabem de conèixer la composició del nou govern de la Generalitat, on repeteixen vuit consellers i se n’incorporen sis de nous. Se’m fa difícil fer-ne una valoració a fons, perquè n’hi ha uns quants que desconec, però puc entendre la intencionalitat del nou president.
A ningú se li escapa els embolics de la darrera legislatura, i dels errors se n’aprèn. Penso que els perfils dels nous consellers auguren més estabilitat i menys disbauxes, i el mateix es pot dir dels que continuen en el càrrec. Tot i així hi haurà qui discreparà amb algun nom, potser per l’excessiu pes en l’aparell del seu partit, i qui no estarà d’acord amb una composició governamental massa pensada en l’equilibri partidista. Personalment crec que les coses s’han de meditar bé, i avui estem davant un govern d’equilibri, que ha de tractar reforçar els punts d’unió i llimar diferències en benefici del país, i això no és necessàriament dolent, encara que des de l’oposició es critiqui.
Podem fer l’exercici de comparar noms entre l’anterior i l’actual govern, i només se m’acut pensar que, en línies generals, ha augmentat en experiència en la gestió i carrera política, i això és bàsic per avançar sense gaires atzagaiades.
M’agrada que en Puigcercós sigui conseller de Governació, que es troba anys lluny de l’exconseller Carretero; o bé que continuïn Marina Geli, Francesc Baltasar, Antoni Castells i Montserrat Tura. Per altra banda desconec a Mar Serna, Joaquim Llena, i tinc pocs referents de Joan Manuel Trasserras.
No sé si finalment els grups de l’oposició els concediran un marge de confiança, però jo si que ho faig, i a més estic convençut que aquesta vegada anirà millor, i es podran continuar polítiques, com en Sanitat, que estaven ben encarades.