dijous, 16 de novembre del 2006

El PSC d’Arenys també ens convida a participar

Finalment el PSC també ha pujat al carro i convida els arenyencs a participar a definir el futur de la nostra vila. Primer varen ser els veïns independents de la plataforma VIA, amb l’Àlex Acero, en Lluís Blanchar i en Vicenç Martí, al capdavant. Després ERC va presentar la seva proposta de grups de treball i esmorzars de dissabte. Del PP no n’esperem res, ja que no acostuma a mobilitzar ni a la seva gent, fins al dia de les votacions. Tampoc la gent de CIU ens tenen acostumats a organitzar cap moguda, i no sé si aquesta vegada ho intentaran o bé estan convençuts que això no els donarà més vots.
Trobava a faltar els socialistes, sobretot ara que han canviat el cap de llista i necessiten “ensenyar-lo” als seus votants fidels, però també a possibles nous electors que puguin sintonitzar millor amb el perfil d’en Ramon Vinyes, una persona molt dialogant i més gestora que política (no té res a veure amb les comparacions fetes entre Maragall i Montilla).
Avui hem rebut la invitació del PSC a participar d’una Roda de Premsa, aquest dissabte, per presentar-nos “una proposta a la participació i als (seus) projectes de futur necessaris per a la vila”. Em queda el dubte de la propietat dels projectes: de l’alcaldable, del PSC, dels participants...?
A diferència de la convocatòria d’ERC, en aquest cas no em queda tan clar el nivell de participació que proposen. Pot ser tipus CIU+PP, és a dir, assistir i escoltar, o bé pot anar més lluny i demanar l’opinió de la gent i discutir-la. Ho sabrem aquest dissabte, si ens hi acostem.
Però, no està tot aclarit! Em queda també el dubte de si la gent de Ciutadans partit de la ciutadania es voldran presentar a les municipals o no. A les autonòmiques varen obtenir 172 vots, un 2,6%, la qual cosa no els permetria obtenir cap regidor, a no ser que aconseguissin 157 vots més, amb el mateix percentatge de participació electoral. Si decideixen presentar-se, m’imagino que també iniciaran algun procés participatiu, sobretot perquè es tracta d’un partit de gent desencisada de les altres formacions polítiques.
Com podeu veure, encara tenim molts dubtes, que caldrà anar resolent de mica en mica, i això sense dir res d’ICV que dono per fet que cediran el lloc al VIA, però no hi ha res confirmat. Sigui com sigui, però, em fa por tanta propaganda participativa, perquè ara fa quatre anys, tots els candidats es varen apuntar a la participació, i al final no n’hem vist res de profit.