divendres, 10 de novembre del 2006

La Mesquita d'Arenys de Mar ens obre les portes

Aquest dissabte, a Arenys de Mar, hi ha jornada de portes obertes a la Mesquita. Ràdio Arenys informa al seu web, que la Mesquita estarà oberta a partir de les quatre de la tarda, i afegeix que quan a Catalunya es va organitzar la segona Jornada de Portes Obertes de les Mesquites Catalanes, la mesquita d’Arenys era en obres i no s’hi va poder acollir.
Recordo que el dia 2 de juny, el Grup de Debat i Tertúlia va organitzar una conferència, amb el títol “Immigració i Integració”, a càrrec del llavors diputat del grup PSC-CpC, Mohammed Chaib. Ho recordo agradablement, perquè aquell dia vàrem compartir espai amb una colla d’arenyencs magrebins, que varen participar del debat i a qui el conferenciant s’hi va dirigir en més d’una ocasió. Els parlava i insistia que no es podien tancar en ells mateixos.
Mohammed Chaib es va referir a la Jornada de Portes Obertes, com una bona ocasió per obrir-se a altres cultures. Va ser quan se li va dir que a Arenys, aquest any no s’havia fet, i hi va haver un malentès a l’hora de desxifrar-ne els motius. Ara m’he assabentat que es farà aquest dissabte, dia 11 de novembre, i em sabria greu que passés per alt a la gent que normalment hi assistiria.
Està previst que de 4 a 6 de la tarda, hi hagi instal·lades, al carrer de Les Escolàpies, unes parades amb dolços marroquins; la resta de la tarda i fins a la nit, es podrà accedir a l’interior de la Mesquita.
No és fàcil conviure, però és més difícil si ens ho mirem des de lluny. No podem negar la realitat del nostre país, i la importància del fet migratori, que transforma ciutats, i també relacions humanes. Sovint posem barreres sense adonar-nos-en. Mohammed Chaib parlava del model de la interculturalitat, molt diferent de la multiculturalitat que s’ha demostrat erroni. No hi ha experiències en interculturalitat, però val la pena intentar-ho, en benefici de tots.
Aquest dissabte 11 de novembre, a la tarda, la Mesquita d’Arenys de Mar ens obre les portes, i la seva comunitat ens obsequia amb els seus dolços.