dissabte, 4 de novembre del 2006

Benet Maimí, primer diputat arenyenc

Ahir ens vàrem trobar el Grup de Debat i Tertúlia per parlar sobre els resultats electorals. Si voleu sabeu què es va dir, ho podreu trobar al web de l’entitat. El nostre grup és obert i no té cap ideologia determinada sinó que cadascú té la seva, i el cert és que ens ho passem molt bé, ja que tenen lloc debats interessants, amb opinions diverses, que sumen, sense cap tipus de confrontació. Un fet que pot semblar lògic, però que no sempre passa ni ens tenen massa acostumats, ni els polítics, ni els mitjans de comunicació.
Aquesta tarda m’he trobat per la Riera, el nou diputat arenyenc, en Benet Maimí, que ocupava la darrera posició que entrat, dels diputats de CIU a Barcelona. L’he felicitat com també vaig fer des d’arenyautes, seguint l’exemple d’altres arenyencs.
En Benet Maimí, que serà el primer diputat arenyenc al Parlament de Catalunya, és primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, regidor per CIU, amb delegació de les regidories de Promoció Econòmica i Social, i Comunicació. En Benet ha estat professor de marketing a l’Escola Universitària del Maresme i guia turístic internacional. Entre 2002-2004 va ser director-gerent de Turisme Juvenil de Catalunya (TUJUCA). És president comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya.
L’altre dia em comentaven que en Benet Maimí tenia més perfil de diputat que no pas de regidor. El cert és que, com a regidor, no se l’ha vist massa actiu durant aquesta legislatura. Hi ha qui diu que no té massa bones relacions amb l’alcalde, però que mai ha volgut escenificar cap trencament, com sí va fer el seu excompany de partit i actual regidor no adscrit, Lluís Blanchar.
La coalició de CIU, junt amb el PP, són els únics partits que no s’han manifestat sobre possibles alcaldables per a les eleccions del mes de maig. Tot fa pensar que el PP d’Arenys, no té massa recanvis i la cosa podria decidir-se entre la continuïtat de Rosa Zaragoza, o bé, si decidís no continuar en política – hi ha qui diu que està cansada – el relleu seria l’actual número dos, en Santi Herce. Quant a CIU, tothom s’imagina que Rubirola, l’actual alcalde, repetirà al capdavant de la llista, a no ser que CIU governés a Catalunya i els cridessin per desenvolupar algun càrrec a la Generalitat, i descansar de l’esforç que li ha suposat dirigir el govern municipal en aquesta accidentada legislatura.
ERC continua treballant els grups participatius, en canvi, la probable candidatura independent (VIA), després de la seva presentació del mes passat, no ha tret més el cap, potser esperant que passés tota la moguda de les eleccions al Parlament. Ara, però, totes les mirades es dirigiran cap a les eleccions municipals, on sembla que Arenys podria comptar amb la participació del nou partit parlamentari, encara que el percentatge de vots ha estat del 2,62%, la qual cosa voldria dir que li caldria doblar el nombre de vots obtinguts.