dilluns, 13 de novembre del 2006

Inoperància política + inconsciència ciutadana = caos

Quan s’ajunta la inoperància política amb la manca de consciència social de la ciutadania, el resultat és una situació caòtica de difícil solució. Això és el que està passant a Arenys de Mar, en aquesta legislatura més que abans, en qüestió de recollida de trastos vells.
Parlar d’aquest tema a Arenys és delicat, perquè hi ha molts romàntics que no sempre entenen les coses, però valdria la pena tocar de peus a terra i estudiar sortides raonables, que ens alliberin d’aquesta situació insostenible.
Arenys de Mar, pels que sou forans, realitza un servei de recollida de trastos vells, una vegada al mes, en dues tandes segons la situació geogràfica. Aquesta iniciativa que en principi hauria de ser lloada, ha esdevingut al llarg del temps un caos per culpa de l’abús que molts ciutadans – i diuen que també gent de fora – que el dia abans de la recollida, treuen tot tipus de material al carrer, de manera que l’endemà, el servei de la brigada queda col·lapsat i s’hi ha d’esmerçar recursos humans i econòmics, fora de tota lògica i mesura.
L’equip de govern CIU+PP va anunciar, ara fa un any, que el servei no podia continuar d’aquesta manera i que a partir del gener de 2006, deixaria de funcionar, essent substituït per un sistema encara per decidir. Ha passat un any i l’única cosa que ha fet l’equip de govern, ha estat lamentar-se mes rere mes del mal ús del servei per part de la ciutadania.
No deslliuro de cap culpa els arenyencs que no compleixen la normativa tot traient materials que no correspon, però el govern municipal hauria de tenir clar què vol i què pretén, i adoptar mesures, tot fent pedagogia. Lamentar-se no n’hi ha prou, i si no hi ha capacitat per governar, valdria més la pena que dimitissin. Això se’ls podria demanar per mil conceptes, perquè la tònica d’aquesta legislatura ha estat la d’actuar de bombers, apagant focs i no planificant res, ni portant cap tipus d’iniciativa.
El tema no és senzill, i encara menys quan es desborda per manca de lideratge del govern. Els hi han pres el pèl i no saben com guanyar-se la confiança. La situació està al límit, i no hi sé veure cap solució. Arenys es mereix un canvi de polítics, i confiem que això passi el mes de maig.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Arenys està passant el mateix que el que va passar en el conte d'en Hans Christian Anderssenn "El vesti nou de l'emperador" el dia que algú comenci.........