diumenge, 3 de maig del 2015

El Grup de Debat i Tertúlia analitzarà les respostes de les 10 candidatures

De moment sembla ser que l'actual alcalde de la vila és qui més suport està rebent dels arenyencs de cara a les eleccions municipals del dia 24. Diríem que Unió Democràtica li ha fet un favor, que el pot portar a repetir com alcalde, cosa que en situació normal potser no ho tindria tan clar.
Què ha passat? A l'espera del que diguem els arenyencs el dia 24, tot fa pensar que molts votants de CIU han vist malament l'escombrada de l'Estanis i s'han posat al seu costat. En la presentació de les diferents candidatures arenyenques, és la que més persones haurà convocat, la qual cosa no vol dir que hagi de ser la llista més votada, però sí que li dóna protagonisme i esperances.
El gran perdedor de tot plegat serà el representant de CIU, sense que se li pugui carregar cap tipus de responsabilitat. S'hi ha trobat al mig i tot el que obtingui s'ho haurà treballat a fons. Però aquest impuls de l'Estanis pot treure també vots a ERC. Si ara fa quatre anys ERC va patir el descens generalitzat per la situació que vivia el partit a nivell nacional, ara les circumstàncies li són favorables  i només la distracció del cas d'Unió d'Arenys, pot fer-li restar votants tradicionals de CIU que ara optarien per ERC. Això ho sabrem d'aquí a vint dies.
El bon paper de la CUP, amb el líder més ben considerat, a nivell nacional, i l'equip que presenten a les eleccions municipals d'Arenys, pot fer que ampliï la seva representació al Consistori en detriment d'altres formacions. Tot i el suport que a la nostra vila té la gent d'ICV, les expectatives que aquesta formació té a nivell nacional, amb un Joan Herrera cada vegada més dubitatiu, els pot jugar una mala passada.
El nostre Grup de Debat i Tertúlia valorarà les respostes obtingudes de les 10 candidatures, que ens poden ajudar a veure si els candidats tenen clar on es fiquen i què hi poden fer, tocant de peus a terra, o bé simplement ens volen vendre sopars de duro.