dissabte, 2 de maig del 2015

C's qüestiona l'AVE del PP i PSOE

Mentre a Arenys es van presentant les candidatures (hi ha feina amb 10!) a nivell nacional continuen arribant notícies d'Unió Democràtica i Podemos, aquests per la dimissió del número 3, Juan Carlos Monedero. 
Unió té pendent celebrar una assemblea el 14 de juny per decidir la seva posició en el procés sobiranista, però a tot això s'hi ha afegit Construïm, on també hi ha hagut alguna baixa, com és el cas de Francesc Torralba.
A València fan dimitir el president de la Diputació, un altre polític del PP a qui s'acusa de corrupció. No sé si al final se'ls acabaran els candidats per anar a les llistes.
He llegit l'entrevista de La Vanguardia a Víctor Manuel i Ana Belén i m'ha cridat l'atenció la resposta sobre el seu posicionament davant les properes eleccions. La darrera vegada que ho varen fer per Zapatero, després se'ls va posar cara de babaus, segons han dit.
I és així, perquè avui els posicionaments dels partits polítics estan en funció de què diuen els altres i de com poden agradar més als possibles votants. Avui, per exemple, hem pogut veure el canvi d'opinió del PSOE sobre l'AVE degut a les declaracions que ha fet C's al respecte. Fins ara el PP i el PSOE defensaven continuar llençant diners en el seu afany de construir l'AVE radial al marge dels resultats. En el moment que C's ho posa en dubte, el PSOE corre a matisar la seva posició.
Aquesta hipocresia dels grans partits espanyols només podrà solucionar-se amb l'arribada d'altres partits que els restin suports i, per tant, majories que tant mal ens han fet. Podemos s'ha desinflat, C's encara no. Espero que aguantin fins a les generals.