dissabte, 28 de febrer del 2015

ICV es debat entre Podemos o el dret a decidir

Diuen que a l'oposició fa molt fred. No sé si és així, però el cas és que a Rússia els maten i a Veneçuela els empresonen. Sigui com sigui a Espanya simplement els arraconen durant quatre anys a l'espera de tenir més sort en les següents eleccions.
Aquest cap de setmana ICV treballa per decidir quina és la millor manera de no fer llàstima. Es tracta de decidir si pacten amb Podemos per no fer el ridícul o bé retornen al bloc pel dret a decidir. Malauradament no es tracta d'un treball ideològic, sinó tan sols d'estratègia, de no desaparèixer i malbaratar tants anys d'història política i social.
Tot això em fa pensar que, seguint els patrons de les direccions dels partits, si les properes eleccions municipals es visualitzen com a primàries de les plebiscitàries del mes de setembre, a Arenys ens podem trobar que només tinguem tres opcions sobiranistes, ara representades tan sols amb tres regidors. El fet que CDC d'Arenys estigui en un segon pla i el sobiranista d'UCD, l'actual alcalde, no es presenti, deixa el sobiranisme en mans dels partits minoritaris -CUP, BLOC i ERC.
De totes maneres confio que, almenys a Arenys, a les municipals es tinguin en compte les persones i no tant els partits polítics que representen, tot i que puc entendre que votar una llista amb els símbols de PP, PSOE o C's, puguin condicionar perfectament l'elector, i em sap greu per en Ramon i la Rosa.