divendres, 27 de febrer del 2015

Algunes entitats oloren les eleccions

Som molt crítics amb els partits polítics que governen les institucions públiques, però nosaltres som els primers d'aprofitar-nos de les circumstàncies per treure'n profit. Enguany, que hi ha una acumulació d'eleccions, és l'hora d'anar a buscar subvencions. Hi ha la consciència que els governants es mostren més favorables a fer concessions, a canvi de merèixer el nostre vot. Quan veus tot el que passa t'indignes.
Entitats i particulars, aprofiteu l'ocasió de presentar els vostres projectes. Tingueu l'habilitat de provocar la llagrimeta i a veure què en podreu obtenir. És igual com ho vestiu, i la necessitat d'allò que proposeu fer. Es tracta de fer quatre lloances al polític de torn i recorda-li molt finament que ben aviat haurà de demanar-nos el vot. Veureu que és més fàcil que mai.
La necessitat que tenen els partits polítics de mantenir la clientela provoca situacions desagradables, sense necessitat d'arribar a la corrupció. Estic parlant simplement de subtileses. El finançament dels partits polítics és una assignatura pendent, però la transparència en l'atorgament d'ajudes, subvencions i convenis és una necessitat imperiosa que està trigant massa a posar-se en marxa. Caldrà veure si la nova llei de Transparència serà capaç de donar-nos un cop de mà.
Estem massa acostumats a actuar subvencionats, sense voler entendre que les ajudes no poden ser mai del 100% de la despesa. Aquí rau el gran error i les queixes quan l'administració pretén ser justa. Ara, que hi ha les eleccions a tocar, és el moment en què els virtuosos de les entitats subvencionades fan xantatge als nostres polítics, per tal d'aconseguir que a canvi de no fer soroll, afluixin la butxaca. I després els demanem honradesa. Al nostre país fa massa anys que s'actua d'aquesta manera i ambdues bandes s'hi han acostumat. Sortir-ne és molt difícil.