diumenge, 1 de febrer del 2015

2015 en campanya permanent

Aquest 2015 serà l'any de les campanyes electorals. De fet l'hem començat en campanya, encara que no oficial. El PP i el PSOE fan campanya per les eleccions generals que s'han de convocar a finals d'any o a tot estirar primers de 2016. Podemos fa campanya des de fa dies i aquest dissabte va reunir 100.000 persones a Madrid. No penso que sigui una gran resposta tenint en compte el què se n'esperava.
Mas i Junqueras varen decidir començar a fer campanya per unes eleccions que se celebraran el mes de setembre, i entre tant tindrem les municipals que Guanyem, a Barcelona, ja ha aconseguit organitzar un moviment d'esquerres.
Avui Dolors Camats criticava Mas perquè està en campanya i no governa. De fet, en campanya fa molt temps que hi està, i tots ho hem anat seguint. Que no governa, jo més aviat diria que ho fa a la seva manera, que probablement no agrada a Camats, com no agrada a molta gent.
El que ningú, de cap partit, pot dir és que l'altre prepara les eleccions i quedar tan tranquil, perquè al nostre país es comença la campanya electoral l'endemà de les eleccions. Quan el PP va guanyar a Espanya, el PSOE va començar a moure fitxa per aconseguir presentar un bon candidat a les següents eleccions. Qui governa, però, té la responsabilitat de no aparcar-ho i és potser on es veu més si s'està per a la feina o no. El problema el tenim quan no sabem viure el moment, sinó que sempre estem pensant en la següent convocatòria, i per això mai no estem contents.
Podemos ha fet un pas i ara li toca el més difícil: mantenir les expectatives inicials, quan gairebé ningú els coneixia. Entretant el PSOE i el PP tindran oportunitats de convèncer els indecisos que la solució Podemos es desinfla, i que val més jugar a segur. Les eleccions del mes de març a Andalusia poden ser la seva oportunitat i el fre a l'efecte Podemos. A casa nostra tindran temps per anar-ho preparant.
Quant a les municipals, la maquinària està a punt, i els partits més moguts fa temps que aporten iniciatives per engrescar la ciutadania. A Arenys tenim moltes opcions amb ganes de presentar-se, però ens cal veure idees clares, aptitud dels elegibles, i més tocar de peus a terra. Ho seguirem.