diumenge, 22 de febrer del 2015

El distanciament de la ciutadania, per Collboni

Collboni retreu a Mas que no s'adoni que la veritable desconnexió es troba entre el govern i els ciutadans. I aquest és realment un problema que ha provocat la desafecció famosa de què parlava fa temps el president Montilla quan es dirigia al president Zapatero. 
Tenen raó en dir que hi ha desconnexió i falta de transparència i, per tant, desconfiança dels catalans en vers les institucions, i en vers els partits polítics també. I d'això n'hauria d'estar molt al cas el mateix Collboni, doncs, que jo sàpiga, és això el que més mal ha fet al PSC i per això els va tan malament elecció rere elecció. Trenta anys a l'alcaldia de Barcelona i el darrer sondeig els dóna tan sols cinc regidors.
És per això que els nostres polítics haurien de parlar menys i treballar més. Si veuen que el president Mas i CIU no ens tenen en compte, el que haurien de fer és demostrar que ells sí que compten amb nosaltres i deixar de criticar, si més no fins que no ho practiquin.
El PSC, que em sap greu que estigui on està, no té cap legitimitat per criticar els altres partits de poca sintonia amb els ciutadans, perquè han tingut prou ocasions per governar i el resultat no cal que us l'expliqui.
A nivell local, a Arenys, el PSC és el que més ha fet per tenir en compte els vilatans, encara que hi hagi altres partits que s'emportin la fama. I ho dic amb ple coneixement de causa. Ara cal confiar en la CUP que sembla ser que ho té molt clar, si més no el recent nomenat alcaldable a les eleccions del mes de maig i actual regidor.
Un bon resultat de la CUP a Arenys, amb companyia d'altres regidors i regidores que potser hi poden fer alguna cosa més que el que han fet fins ara, potser sí que podem veure-hi un canvi. La transparència ens l'ha de donar la nova llei 19/2014 de transparència, accés a la informació i bon govern, però els regidors i regidores hi han de posar de la seva part i nosaltres els ho hem d'exigir.